Autor Wątek: Wyblakła tabliczka znamionowa na maszynie  (Przeczytany 23 razy)

Dafon

• Nowicjusz
  • *
  • Reputacja +0/-0
Wyblakła tabliczka znamionowa na maszynie
« dnia: Czerwiec 19, 2026, 17:40:22 »
Witam, mam małą zagwozdkę z odbiorem technicznym maszyny i muszę na szybko ogarnąć sprawę. Chodzi o dorobienie paru oznaczeń na urządzenie produkcyjne, bo stary nadruk kompletnie zbladł od słońca i czyszczenia chemią, a inspektor już kręcił nosem przy ostatniej kontroli. Zwykłe naklejki u mnie w firmie odpadają, bo w kółko jest tam wilgoć, pył i wysoka temperatura, więc po miesiącu znowu byłby ten sam problem. Znajomy z innej branży podesłał mi namiar na stronę ZP Krupa, oni tam robią różne metalowe rzeczy na zamówienie, w tym tabliczki znamionowe anodowane i grawerowane laserowo. Zastanawiam się tylko, który materiał wybrać pod takie ciężkie warunki przemysłowe, żeby znowu nie zeszło po paru miesiącach mycia maszyn. Lepsze będzie aluminium czy może jednak mosiądz? Na stronie mają sporo opcji, ale wolę dopytać kogoś, kto może u nich zamawiał i ma porównanie z praktyki. Ile w ogóle czeka się na realizację takiego zamówienia, jeśli zależy mi na czasie, bo kolejny termin mam za dwa tygodnie? Dajcie znać, jeśli ktoś z Was przerabiał podobny temat w swoim zakładzie.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
dogworld pandemonium wolf-time oceana coolcraft